Vårt tävlingsbidrag:

Vår webbsida är ett bidrag till tävlingen Webbstjärnan. Tävlingens syfte är att öka kunskaperna kring internetanvändning för lärare och elever samt att få skolor att utveckla internetanvändningen.

Vad har vi lärt oss?

Under tiden vi har arbetat med projektet Webbstjärnan har vi läst om områden som är relaterade till samhällskunskap, företagsekonomi och privatjuridik. Vi har använt oss av de kunskaper som vi lärt oss under kursens gång, samt kompletterat med information som vi behövde för att enkelt och effektivt agera privatekonomer.

Vi har samlat en mängd olika kunskaper om exempelvis samboavtal, hur man skriver ett CV och tips på en smidig flytt.

Vi har även fått större koll på hur mycket tid och arbete det krävs för att få ett proffsigt resultat!

Vi har under detta projekt försökt guida andra genom vuxenlivet, men även samlat värdefull information inför våra egna övergångar till vuxenlivet.

Vi har lärt oss om hur du skapar en webbsida och hur du marknadsför din webbsida genom bland annat sociala medier. Detta är kunskaper vi kommer kunna ta med oss inför kommande utmaningar och mer avancerade kurser.

Varför vi förtjänar att vinna:

Gruppen har arbetat effektivt tillsammans. Vi har kompletterat varandra då alla har olika kunskaper inom olika områden. Vi har under arbetets gång utvecklats som individer samt som en grupp. Detta genom denna unika chans som ni har gett oss och att utvecklas kunskapsmässigt inom ett flertal områden.

Med hjälp av en tydlig plan som vi skapat tillsammans har vi hjälpt motivera varandra och samtidigt lyckats hålla koncentrationen på topp!

Vi har strävat efter målet att hjälpa så många som möjligt med den information vi har publicerat, och vi hoppas att förhoppningsvis hjälpa unga vuxna att ta sig ut i vuxenlivet. Vi har även stävat efter att anpassa språket till den målgrupp vi söker.
Att vinna pris i tävlingen Webbstjärnan vore otroligt roligt samt en bekräftelse på att vi har följt instruktionerna och svarat på era frågor på ett begripligt sätt. Alla gruppens medlemmar har lagt ned hjärta och själ för att göra hemsidan så bra som möjligt och vi hoppas att ni uppskattar den!