Steg 1

När du ska flytta hemifrån är det väldigt viktigt att du planerar flytten noga i detalj. Fråga dig själv frågor som ‘’behöver jag anlita en flyttfirma eller kan jag fråga vänner och familj?’’ och ‘’Vilka saker vill jag ta med mig till det nya boendet och vad behöver jag köpa?’’.

 

Nedan ser du en lista på saker som är bra att planera innan flytten.

  • ska du ta ledigt på flyttdagen?
  • flytthjälp?
  • städhjälp?
  • säg upp/teckna nytt bredband?
  • säg upp/teckna nytt fjärrvärmeavtal?
  • beställ/avbeställ sophämtning?
  • säg upp/teckna ny/flytta hemförsäkring?
  • ändra adress hos antingen Skatteverket eller adressändring.se
  • beställ eftersändning av post
  • skaffa flyttmaterial, kartonger etc (det brukar behövas 1 kartong per kvadratmeter)

Lär Dig, Skolan, Student, Matematik, Fysik, Utbildning

Steg 2

En viktig sak du bör göra innan flytten är att göra en storstädning och rensning där du går igenom förråd, garderober och alla ställen du förvarar saker på. Det är väldigt onödigt att ta med saker till sitt nya boende som man inte använder så försök att göra dig av med så mycket grejer som möjligt som inte används.

 

Det är bättre att sälja/skänka bort de saker du inte längre använder istället för att slänga bort dem. Kläder och bohag tas mer än gärna emot av organisationer som ‘’Röda Korset’’ som sedan hjälper personer i nöd. Med det sagt tycker vi på Pengaproblem att du ska tänka på saken innan du slänger helt fungerande kläder, möbler etc.

Vit Hane, 3D Modellerar, Isolerat, 3D, ModellStädhjälp, Renare, Ren, Rengöringen Makt, Vakuum

Steg 3

När du ska börja packa dina saker i flyttlådor kan det vara bra att du packar ned saker från samma rum till samma flyttkartong. Då vet du att allt i kartongen hör till ett visst rum så då slipper du springa runt i det nya boendet och placera ut sakerna.

 

Ett annat tips kan vara att lägga de tunga föremålen långt ner i flyttkartongen men kom ihåg att inte endast ha tunga föremål i en låda utan försök att blanda tunga och lätta saker. Flyttkartonger är inte gjorda för att bära en full låda med tex böcker och för att förhindra att lådan går sönder bör man ha tyngre saker i botten och lättare föremål ovanpå.

Hand Lastbil, Golfvagn, Steekkar, Box, Drag, Flytta

Tänk även på att packa sakerna i ordningen som du kommer behöva använda sakerna i den nya bostaden. Belysning är en av de sista sakerna du behöver i ditt gamla boende och det första som behöv
s i det nya så kom ihåg att packa det sist av allt.

 

Ännu ett tips kan vara att packa en kartong med saker du kommer behöva under det första dygnet, alltså hygienartiklar, glas, bestick etc.

 

Att flytta kan vara väldigt påfrestande och jobbigt så ett tips som brukar vara väldigt uppskattat är att ta med lite godis eller annat snacks för att hålla humöret uppe.